Suçluluk dozu düşük, 7 hafif ve kolay tatlı tarifi
Elma Tatlısı
Malzemeler
5 tane soyulmuş ve doğranmış elma
¼ çay kaşığı öğütülmüş tarçın
50 gr kuru üzüm
150 gr yağsız süzme yoğurt, servis için
4 çay kaşığı akçaağaç şurubu ya da bal (isteğe bağlı)
Aşama 1
Elmaları tarçın, kuru üzüm ve 2 yemek kaşığı su ile bir tencereye koyun. Biraz kaynatın, üzerini örtün ve elmalar sertleşinceye kadar 10-15 dakika pişirin.
Aşama 2
Pişmiş elmaları kâselere koyun ve isterseniz bir parça yoğurt ve biraz akçaağaç şurubu ya da bal ile servis yapın. Üç güne kadar hava geçirmez bir kapta soğutulmuş olarak saklayabilirsiniz.