Sultan lokumu

Malzemeler
1 litre süt
2 su bardağı un
1.5 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
45 gr tereyağı
Hindistan cevizi
Yaban mersini

Hazırlanışı:
Unu içi yapışmaz yüzeyli bir tencereye alın. Kısık ateşte 7-8 dakika kavurun. Tencereyi ocaktan alıp unu ılındırın. Sütü una yavaşça ekleyip iyice karıştırın. Şekeri ilave edip karışım koyulaşana kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alıp margarin ve vanilyayı ilave edin. Mikserle 15 dakika çırpın. Kenarları yüksek olan bir tepsiye bol Hindistan cevizi serpin. Hazırladığınız tatlıyı tepsiye döküp üzerini kaşığın tersiyle düzleyin. Buzdolabında 2 saat bekletin. Tatlıyı küçük karelere kesin. Kareleri Hindistan cevizine bulayıp yuvarlayın. Üzerlerine yaban mersinlerini batırıp servis yapın.

* Tarif Lezzet Dergisi'nden alınmıştır.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil