Süt reçeli nasıl yapılır? Süt reçeli tarifi, malzemeleri ve püf noktaları
Türlü türlü meyvelerden hazırlanan mis kokulu reçeller kahvaltıların olmazsa olmazları. Peki, ünü Latin ülkelerine sığmayıp tüm dünyaya yayılan, özel bir tat olan süt reçeli nasıl yapılır? İşte Süt reçeli tarifi, malzemeleri ve püf noktaları...
İspanyolca dulce de leche denilen süt reçeli karameli anımsatan görüntüsüyle İspanyol mutfağından bir kahvaltılık çeşidi. Ülkemizde de oldukça fazla sevilip tercih edilmeye başladı. Süt reçeli ile ister kahvaltı sofralarınızı renklendirebilirsiniz, ister tatlılarınızın yanına servis edebilirsiniz. Yapımı kolay ama pişirirken sürekli karıştırmak gerekiyor. Tadı hafif. Şimdi mutfaklarınızda süt reçelini denemeye ne dersiniz?
2 kişilik
5 dakika
180 dakika
315 kalori
Süt Reçeli Tarifi için Malzemeler
- 1 litre süt( yağlı )
- 250 gr şeker
- 5 gr kabartma tozu ( ya da 2 gr karbonat)
1
Süt ve şeker ocağa alınır.
2
Renk alana kadar, sık aralıklarla karıştırarak pişirilir.
3
Renk alıp karışım yarıya indikten sonra içerisine kabartma tozu eklenir.
4
Karıştırmaya devam edin, istediğiniz kıvama geldikten sonra kavanozlara kaldırabilirsiniz.