Sütlü un helvası tarifi nasıl yapılır? Adım adım sütlü un helvası tarifi
Tatlı kriziniz mi tuttu? Canınız un helvası mı çekti? Kokusu tüm eve yayılan sade sütlü un helvası mı yapmak istiyorsunuz? Gizem Güzey tarafından hazırlanan, tadı damağınızda kalacak sade sütlü un helvası tarifiyle karşınızdayız...
Helvanın Türk mutfağında hem tatlı olarak hem cenazeler sonrası ikram olarak önemli bir yeri vardır. Osmanlı döneminde ise helva sohbetleri köklü bir gelenek olarak var olmuştur. Bu makalemizdeki sütlü un helvası tarifinin ardından Sütsüz irmik helvası tarifine de bakabilirsiniz.
4 kişilik
5 dakika
25 dakika
130 kalori
Sütlü Sade Un Helvası Tarifi İçin Gerekli Malzemeler
- 70 gram tereyağı
- 1
- 5 su bardağı un
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
UN HELVASI HAKKINDA
1
Bir tencereye şerbeti için süt ve şekeri ekleyip kaynatın, altını kapatıp soğumaya bırakın.
2
Tencereye tereyağını alın ve eritin.
3
Eriyen yağın üzerine elenmiş unu azar azar ilave edin.
4
İlave ettiğiniz unu kavurmaya başlayın. Bu aşamada rengi dönecek ve sıvı bir kıvam almaya başlayacaktır.
5
10-15 dakika kadar orta ateşte kavurma işlemini sürdürün.
6
Hazırladığınız hafif soğumaya başlamış şerbeti sıcak helvaya yavaş yavaş ekleyin ve güzelce karıştırın.
7
Şerbetini iyice çektikten sonra helvanız koyulaşmaya başlayacaktır. Kıvamı iyice katılaşınca servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!