Sütsüz İrmik Helvası Tarifi Nasıl Yapılır? Pratik Sütsüz İrmik Helvası
İrmik helvası seviyorsanız bir de sütsüz irmik helvası tarifimize göz atın. Süt tercih etmiyorsanız sütsüz irmik helvasına bayılacaksınız. Peki, sütsüz irmik helvası tarifi nasıl yapılır? Gizem Güzey tarafından reçetelenen sütsüz irmik helvası tarifimize yakından bakalım...
5 kişilik
5 dakika
25 dakika
500 kalori
Sütsüz İrmik Helvası Tarifi İçin Gerekli Malzemeler
- 2 su bardağı irmik
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 5 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı su
- 1 paket vanilya
İRMİK HELVASI HAKKINDA
1
Bir karıştırma kabında suyu ve şekeri, şeker eriyene kadar karıştırın. Karışımın içerisine vanilyayı ekleyin ve tekrar karıştırın.
2
Derin bir tencereye sıvı yağı alın ve üzerine irmiği ekleyin.
3
Orta ateşte irmikler renk alana kadar karıştırmaya devam edin. Yaklaşık 15 dakika kadar kavurun.
4
İrmikler istenilen renk olduğunda, hazırladığınız şerbeti üzerine dökün ve karıştırmaya devam edin. İrmik tüm şerbeti çekene kadar karıştırmaya devam edin. Demlemeye bırakın.
5
Demlenen helvayı servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.