Taco tarifi nasıl yapılır? Adım adım Taco tarifi ve malzemeleri
Meksika mutfağının en çok sevilen lezzeti Taco, pek çok yöntemle hazırlanabiliyor. Evde taco tarifini deneyerek damak tadınıza uygun bir Meksika yemeği çıkarabilirsiniz. İşte Lezzet editörü Başak Öngel'in ev yapımı taco tarifi...
Taco, size harika bir lezzet şöleni sunan en iyi ve en kolay Meksika mutfağı lezzetlerinden biri. Türk mutfağındaki dürüm tavuğa benzeyen tavuklu taco, özellikle baharatları ve sosuyla ön plana çıkıyor. Yapıldığı ülkeye göre çeşitli değişikliklere uğrayan bu lezzetin tarifini farklı yöntemlerle de hazırlayabilirsiniz. Siz de evde taco yapmak istiyorsanız Lezzet editörü Başak Öngel'in taco tarifini evde deneyebilirsiniz. (Bu tarifin ardından İtalyan usulü Bruschetta tarifine göz atabilirsiniz.)
5 kişilik
20 dakika
20 dakika
226 kalori
Taco Tarifi için Malzemeler
- 10 adet taco
- 1 su bardağı kaşar peyniri rendelenmiş
- 400 gram kıyma
- 1 su bardağı sarı
- yeşil
- kırmızı biber
- küp küp doğranmış
- 1 adet kırmızı soğan
- küp küp dopranmış
Salsa için;
- 1 adet domates
- 3-4 yaprak kişniş
- ½ adet limon (lime) suyu
- ½ adet kırmızı soğan
- küçük küp kesilmiş
- Tuz
- Karabiber
Avokado için;
- 1 adet avokado
- ½ adet lime suyu
- 1 diş sarımsak
- ezilmiş
- Tuz
- karabiber
TACO HAKKINDA
1
Zeytinyağını tavada gezdirin. İçerisine soğan koyarak kavurun.
2
Biberleri ekleyerek kavurma işlemine devam edin.
3
Kıyma ilave edilir ve karıştırılır. İçerisine yarım su bardağı su ya da et suyu eklenerek pişirilir.
4
Salsa için malzemeler bir araya getirilerek karıştırılır, birkaç dakika dinlendirilir.
5
Avokado için, avokado kabuklarından soyularak kaba alınır. Çatal yardımıyla ezilir. İçerisine kalan malzemeler eklenerek karıştırılır.
6
Takoların içerisine önce kıymalı sos koyulur. Üzerine avokado ve salsa sos eklenerek, kaşar serpilir. Afiyet olsun.