Tane hardallı ve limonlu Brüksel lahanası nasıl yapılır?
Brüksel lahanasının en lezzetli hali!
4 kişilik
10 dakika
10 dakika
54 kalori
Tane hardallı ve limonlu Brüksel lahanası için malzemeler;
- 1 kg Brüksel lahanası
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 limon rendesi ve suyu
- 1 yemek kaşığı taneli hardal
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
1
Brüksel lahanalarını temizleyin. Dilerseniz bütün bırakın ya da büyükleri ikiye kesin.
2
Kaynar suya karbonatı atın, Brüksel lahanalarını ekleyin ve 1-2 dakika haşlayın, ardından süzün.
3
Tavaya zeytinyağı koyun, lahanaları 4-5 dakika soteleyin.
4
Limon suyu ve hardalı çırpıp lahanalara ilave edin.
5
Birlikte 1-2 dakika soteleyin.