Tarçınlı elma tatlısı nasıl yapılır? Tarçınlı elma tatlısı tarifi ve püf noktaları
Elma ve tarçın birleşimi mükemmel bir tat, enfes kokusuyla sıcacık bir his bırakırken tatlılara da çok yakışıyor. Peki tarçınlı elma tatlısı nasıl yapılır? Hafta sonunuz için enfes bir lezzet!
Tarçınlı elma tatlısı tarifinin ardından elmalı kurabiye tarifi de ilginizi çekebilir.
4 kişilik
30 dakika
40 dakika
220 kalori
Tarçınlı Elma Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler
- 2 küçük elma
- 1 çorba kaşığı elma yağı
- 1 çorba kaşığı tatlandırılmamış elma suyu
- ½ çay kaşığı tarçın
- 6 ceviz yarısı
- kızartılmış
- ufalanmış
- ½ fincan yağsız ya da az yağlı vanilyalı soğuk yoğurt
TARÇIN HAKKINDA
1
Elmaları dörde bölün.
2
İnce ince dilimleyin.
3
Büyük bir tavayı ateşte ısıtın.
4
Elmaları koyun.
5
Yaklaşık 4 dakika pişirin.
6
Elma yağı, elma suyu ve tarçını ekleyip karıştırın.
7
6-7 dakika karıştırmaya devam edin.
8
Tabaklara servis yaparken üzerine ceviz ekin ve soğuk yoğurt ekleyin.