Tatlı krizine birebir: Kakaolu ıslak kurabiye tarifi!
Tatlı kriziniz geldi mi gözünüz hiçbir şeyi görmez bunu çok iyi biliyoruz. Böyle anlarda kurtarıcı tatlınız hem pratik hem de leziz olmalı. Bizde sizin için enfes bir tarif hazırladık: Kakaolu ıslak kurabiye... İşte o leziz tarif...
Haydi tatlı krizini sonlandırmak için kakaolu kurabiye yapmaya... Kakao; hepimizin aşina olduğu, mutfaklarımızda yer alan bir ürün. Bu yüzden kakao gibi diğer malzemelerimizde elimizin altında hep bulunan ürünlerden...
Kurabiye ise herkesin en sevdiği atıştırmalıklar arasında yerini alıyor. Kakao ve kurabiye bir araya gelirse kimsenin hayır diyemeyeceğini biliyoruz. O zaman buyrun bu güzel tarifi denemeye...
4 kişilik
75 dakika
35 dakika
559 kalori
Kakaolu Islak Kurabiye İçin:
- 25 gr kakao
- 1 yumurta
- 125 gr tereyağı (oda ısısında)
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2.53 su bardağı un
Şerbet için:
- 3 çay bardağı toz şeker
- 3 çay bardağı su
- Birkaç damla limon suyu
Üzeri için:
- İnce çekilmiş Antep fıstığı
1
Şerbet için su ve şekeri tencereye alıp orta ateşte kaynamaya bırakın.
2
Kaynadıktan birkaç dakika sonra limon suyunu ekleyip ocaktan alın.
3
Oda ısısına geldiğinde buzdolabına alarak 1 saat bekletin.
4
Fırını 200 dereceye ayarlayın.
5
Tereyağı, şeker ve vanilyayı mikserle krema kıvamına gelinceye kadar çırpın.
6
Yumurta, ayçiçeği yağı, kakao, un ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun.
7
Hamurdan parçalar kopartıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
8
Fırında kurabiyelerin üzeri çatlayıncaya kadar pişirin.
9
Sıcak kurabiyeleri soğuk şerbete batırıp servis tabağına dizin.
10
1 gece buzdolabında dinlendirin.
11
Üzerine toz fıstık serpiştirip servis yapın.