Tavuk çorbası nasıl yapılır? Soğuk kış günlerinin şifa kaynağı terbiyeli tavuk çorbası tarifi
Tavuk çorbası soğuk havalarda içinizi ısıtmakla kalmaz, hastalıklarını önlemeye de yardımcı olur. Peki şifa niyetine içeceğiniz tavuk çorbası nasıl yapılır? İşte soğuk kış günlerinin şifa kaynağı terbiyeli tavuk çorbası tarifi...
5 kişilik
15 dakika
25 dakika
36 kalori
Tavuk Çorbası Tarifi için Malzemeler
- 1 adet tavuk but ya da tavuk göğsü
- 1 adet soğan
- 1 adet defne yaprağı
- 3 yemek kaşığı şehriye
Terbiyesi için;
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı un
Üzeri için;
- Tereyağı
- Nane
1
Soğanı dört beş parçaya bölün, tavuk, su ve defne yaprağı ekleyerek pişirin.
2
Pişen tavuk suyun içerisinden çıkartılır. Soğan ve defne yaprağı ayrı bir yere alınır.
3
Şehriye suya eklenerek pişirilir.
4
Tavuk didiklenir.
5
Bir kapta yoğurt, yumurta sarısı ve un karıştırılır.
6
Sıcak tavuk suyundan ekleyerek yavaş yavaş terbiyeyi çorbaya alın.
7
Didiklenen tavuğu ekleyin.
8
Tereyağına nane ekleyerek kızdırın, çorba üzerine ekleyerek servis edin.