Tavuk etli krep tarifi nasıl yapılır?
Kreple farklı lezzetler oluşturmak istiyorsanız tavuklu krep tarifi tam size göre olabilir. Tuzlu bir krep ile tavuğun lezzeti bir araya gelince bambaşka bir lezzet ortaya çıkacaktır. Peki tavuk etli krep nasıl yapılır? Adım adım yapılışı ve tüm malzemeler...
4 kişilik
20 dakika
10 dakika
150 kalori
Tavuk etli krep tarifi için gerekli malzemeler
- 1.5 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- 2 yumurta
- 1 parça haşlanmış tavuk göğüs eti
- Tuz
- 2 su bardağı yoğurt
- 2 diş sarımsak
- Sos için;
- 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- Kırmızı toz biber
1
Krep için un, süt ve yumurtaları bir kaseye alıp mikserle çırpın.
2
Yapışmaz yüzeyli tavayı hafifçe yağlayıp kepçe ile krep harcından tavaya dökün.
3
Arkalı önlü şekilde krepleri pişirin.
4
Yoğurdu bir kaba alın ve içerisine ezilmiş sarımsak ilave edin.
5
Servis tabağına sırayla krep ve tavuk koyun. Üzerine yoğurtlu sarımsak ilave edin.
6
Ayçiçek yağını ısıtın ve kırmızı toz biber ekleyerek yoğurt sosun üzerine dökün. Sıcak şekilde servis edin. Afiyet olsun.