Tavuk katsu köri nasıl yapılır? Pratik tavuk katsu köri tarifi...
Asya mutfağı severlere mükemmel bir tarifimiz var! Evde Asya mutfağından esintiler tatmak isteyenlere tavuk katsu köri tarifini sizler için hazırladık. Sosunu da kendiniz hazırlayabileceğiniz pratik bir lezzet. Tavuk katsu köri tarifi nasıl yapılır? diyorsanız birlikte bakalım...
4 kişilik
40 dakika
30 dakika
245 kalori
Sos için
- 1 yemek kaşığı Ayçiçek yağı (30 ml)
- ½ adet soğan
- küçük küçük küpler halinde doğranmış
- 1 diş sarımsak
- ince kıyılmış
- 1 tatlı kaşığı zencefil
- rendelenmiş
- 1 çay kaşığı toz zerdeçal
- 1 yemek kaşığı köri
- 160 ml tavuk suyu
- sıcak
- 60 ml Hindistan cevizi sütü
- 1 tatlı kaşığı soya sosu
- 1 çay kaşığı şeker
Tavuk için
- 2 adet tavuk göğsü
- hafif dövülmüş
- 60 gr un
- 1 adet yumurta
- 15 ml süt
- 125 gr panko ekmek kırıntısı
- Tuz
- Taze çekilmiş karabiber
1
Ayçicek yağını orta yüksek ateşte ısıtın
2
Soğanı doğradıktan sonra 2-3 dakika soteleyin
3
Sarımsak, zencefil, zerdeçal ve köri baharatını ekleyip bir dakika daha kızgın ateşte çevirin
4
Unu ilave ettikten sonra tavuk suyunu ekleyin
5
10-20 dakika kısık ateşe atın
6
Sosu kenara alın ve Hindistan cevizi sütünü ekleyin
7
Blenderdan geçirin kıvamı püre halini almalı
8
En son soya sosunu ve şekeri ilave edin
9
Un, tuz ve karabiberi harmanlayın
10
Diğer yandan yumurta ve sütü karıştırın
11
Ekmek kırıntılarını(Panko) ayrı bir tabağa alın
12
Tavukları önce una sonra yumurtaya sonrada pankoya veya galeta ununa bulayarak paneleyin
13
Ayçicek yağını geniş bir tencereye alın
14
Yağı yüksek ateşte pişirin
15
Tavukları 5 dakika kızartın
16
Kızarttığınız tavukların yağını kağıt havlu ile alın
17
Tavukları 2 cm kalınlığında dilimleyin
18
Hazırladığınız sosu gezdirin. Sıcak servis edin. Afiyet olsun!