Tavuklu pilav nasıl yapılır? Adım adım tavuklu pilav tarifi
Geleneksel damak tadımızın ve Türk mutfağının en önemli yemeği hiç kuşkusuz pilav. Tavuklu pilav sokak yemeği kültürünün de önemli bir parçası. Sizler de evlerinizde tavuklu pilav yapmak isterseniz tarifimizi deneyebilirsiniz...
Son derece pratik bir biçimde pişirilebilen tavuklu pilav, lezzeti ve doyuruculuğuyla tek başına ana yemek boşluğunu doldurabilir. B ve D vitamini içermesinin yanı sıra kalsiyum deposu olan pirinç, nişasta içeriğiyle vücuda enerji verirken protein ve yağ açısından son derece zengin olan tavuk A, B, C, D, K vitamini, fosfor, demir açısından vücudun ihtiyacını karşılar. Demek ki tavuklu pilav bir mineral, vitamin ve enerji deposu. Özellikle organik olarak yetiştirilmiş sağlıklı tavuk ürünleri ve pilav için doğru pirinç seçildiğinde tavuklu pilav çok lezzetli ve sağlıklı bir yemek oluyor.
4 kişilik
20 dakika
40 dakika
335 kalori
Tavuklu pilav tarifi için malzemeler
- 2 adet organik tavuk göğsü
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 su bardağı pilavlık pirinç
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 su bardağı tavuk suyu
- 1 çay kaşığı karabiber
1
2 adet tavuk göğsünü iyice yıkadıktan sonra derin bir kabın içine 5 su bardağı su ekleyerek kaynamaya bırakın.
2
Tavuk göğüsleri yumuşayana kadar kaynatın. Pişen tavukları ayrı bir tabakta ince ince ayırın.
3
Pilav için pirinçlerinizi sıcak ılık suda 15 dakika bekletin ve iyice yıkayın.
4
Daha sonra tereyağı ve zeytinyağını pilav tavasına alın ve ısıtın.
5
Öncesinde yıkadığınız pirinçleri süzün, ısınan yağın üzerinde ekleyin ve şeffaflaşıncaya kadar kavurun.
6
Kavrulan pirinçlere 3 su bardağı tavuk suyunu ilave ederek 10 dakika kısık ateşte pişirin.
7
Suyunu çektikten sonra tel tel ayırdığınız tavukları pilavınızın üstüne örtün.
8
2 dakika kadar kısık ateşte pişirdikten sonra karabiberini ekleyip bir kez karıştırın. Tavuklu pilav servise hazırdır.