Tavuklu tortilla ağaçları nasıl yapılır? İşte tarif ve püf noktaları

Sosyal medyada tariflerini keyifle takip ettiğimiz Merve Çataklı Arsan’dan enfes bir tarife hazır olun. Tavuklu tortilla ağaçları nasıl yapılır? diyorsanız işte Arsan'ın tarifi... Hazırsanız başlayalım

Tavuklu tortilla ağaçları nasıl yapılır? Bu lezzetli tarif Merve Çataklı Arsan’dan geliyor. İşte tarif için gerekli malzemeler ve tarifin yapım aşaları

Hazırlayan: Selen Tanyeri
Tarif&Fotoğraf: Merve Çataklı Arslan
@mevyberry

6 kişilik
30 dakika
20 dakika
144 kalori

Tavuklu tortilla ağaçları için malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 400 gr tavuk göğsü
  • 1 adet paprika biber
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • nane
  • kimyon
  • soğan/sarımsak tozu
  • 6 adet minik tortilla/lavaş

Yapıştırmak için doğal uhu malzemeleri

  • 2 yemek kaşığı un
  • Yarım su bardağı su

Pesto sos için malzemeler

  • 1 avuç fesleğen
  • 6 adet ceviz
  • 1 yemek kaşığı rende kaşar peyniri
  • Biraz zeytinyağı (miktarı size bağlı
  • parlak olması için 5 yemek kaşığı yeterli)
  • 1 tutam tuz

TORTİLLA HAKKINDA

Tortilla, Meksika, Orta Amerika, Karayipler, ABD ve Kanada'da mayasız ince ve yassı olup, mısır unu veya beyaz undan yapılan bir çeşit ekmek. Lavaş ekmeğine benzeyen tortilla, taco, fajita, quesadilla ve wrap tariflerinde yer alıyor. Beyaz undan yapılan tortillalar, Meksika'nın mısır yetiştirilmeye uygun olmayan bölgelerinde ortaya çıkmıştır. Türkiye'deki ismi ise yufka ekmektir ve biraz daha büyük yapılır. Genellikle Anadolunun köylerinde yapılan bir çeşididir.
1 Bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağını eritin ve üzerine doğranmış soğan ve sarımsakları ilave edin. Daha sonra minik minik doğranmış paprika biberleri de ilave edip iyice kavurun.
2 2 yemek kaşığı kadar salça ekleyip tuz, nane, kimyon gibi sevdiğiniz baharatları ilave ettikten sonra minik minik doğranmış tavukları da ekleyip 20 dakika kadar pişirin.
3 2 yemek kaşığı un ile yarım su bardağı suyu karıştırın ve bu sırada yapıştırmak için kullanacağınız malzemeleri karıştırın.
4 Tortillaları ikiye kesin, içine doğal uhudan sürün. Her yere iyice sürmek önemli yoksa tortilla konileri açılabilir.
5 Koni yapıp iç harçtan 1.5 tatlı kaşığı kadar ekleyin. Ağzını sıkıca kapatıp tüm tortillalara aynı işlemi uygulayın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15-20 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin.
6 Bu sırada pestoyu hazırlamak için fesleğen, kaşar, ceviz, zeytinyağı ve tuzu blender’dan geçirin. Ev yapımı pestonuz hazır.
7 Çubuklara geçirdiğimiz tortilla dolmalarının üzerine pesto sos sürdükten sonra servis yapabilirsiniz.
Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil