Taze meyveli aşure tarifi nasıl yapılır?
Aşure mevsimi gelince damaklarda şölen yaratan aşure yapmak kaçınılmaz. Peki taze meyvelerinde bir arada olduğu aşure tarifine ne dersiniz? İşte en lezzetli taze meyveli aşure tarifi.
8 kişilik
10 dakika
40 dakika
200 kalori
Taze meyveli aşure tarifi için gerekli malzemeler
- 10 adet taze kayısı
- 1 adet orta boy şeftali
- 1 adet elma
- 100 gram taze üzüm
- 2 adet armut
- 1 su bardağı taze portakal suyu
- 1 su bardağı şeker
- ½ çay bardağı pirinç
- 200 gram haşlanmış buğday
- 5 su bardağı su
- 1 adet çubuk tarçın
- 1 adet karanfil
1
Meyveler yıkanır, kabukları soyulur ve eşit şekillerde küp küp doğranır.
2
Tencereye portakal suyu, suyu ekleyin. elma ve armutları ilave ederek pişirmeye başlayın.
3
Pirinç, şeker, tarçın ve karanfil ekleyin.
4
10 dakika sonra kayısı, şeftali ve üzümü ilave edin.
5
Buğdayları ekleyin ve 15 dakika kaynatın.
6
Kaselere paylaştırın. Soğuduktan sonra servis edin.