Tencere Lahmacun Nasıl Yapılır? Tencere Lahmacun Tarifi
Tencerede kek ve pizzadan sonra şimdide tencerede lahmacun yapmaya ne dersiniz? Bu lahmacun tarifi ile evde fırınsız olarak hazırlanabilir. İşte tencere lahmacun için gerekli malzemeler ve tarifin yapım aşamaları...
Türkiye'nin doğu illerinde yaygın olan lahmacun, 1960'lardan sonra tüm ülkeye yayılmıştır. Malzemeler yöreye göre ya da mevsime göre değişiklikler gösterebilmektedir. Mesela: biber salçası, fıstık, yeşil biber gibi malzemeler eklenebilir. Lahmacun Şanlıurfa'da soğanlı, Gaziantep'te sarımsaklı, Kahramanmaraş'ta ise hem sarımsak hem de soğanlı olarak yapılmaktadır. Kahramanmaraş, Gaziantep ve Şanlıurfa'da lahmacun ile beraber közlenmiş patlıcan da sıkça tüketilmektedir.
6 kişilik
20 dakika
15 dakika
225 kalori
Tencere Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler (Hamuru için)
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı su
- 1 paket instant maya
- 1 çay kaşığı tuz
Harcı İçin
- 1 soğan
- 1 domates
- Maydanoz
- 200 g kıyma
- Tuz
- Kırmızı pul biber
- Karabiber
Servis İçin
- Maydanoz
- Soğan
- Domates
- Limon
LAHMACUN HAKKINDA
1
Hamur için unu yoğurma kabına alın, üzerine suyu ve mayayı ekleyerek yoğurun.
2
Tuzu ilave ederek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin.
3
Hamuru tezgaha alıp hafif unlayarak yoğurun ve toparlayın.
4
Hamuru mayalanması için yoğurma kabına alın ve 1 saat kadar dinlendirin.
5
Hamur mayalanırken iç harcı için soğan, domates ve maydanozu ince kıyın.
6
Kıyma, tuz ve baharatlarla karıştırıp soğuması için kenara alın.
7
Mayalanan hamuru 10 eşit bezeye ayırın. Bu bezeleri merdane yardımıyla tek tek açın.
8
Açtığınız hamurun üzerine kıymalı harçtan bir miktar yayın. Lahmacunu geniş bir tencereye alın.
9
Orta ateşte kapağı kapalı olarak tek tek pişirin. Altı aynı odun ateşindeki gibi hafif kararıp pişince servis tabağına alın.
10
Tüm lahmacunlar piştikten sonra yanında maydanoz, soğan, domates ve limonla servis yapın.