Tencerede sufle nasıl yapılır? Tencerede sufle tarifi ve püf noktaları
Akışkan çikolatası ve lezzetli kekiyle tencerede sufle yapmaya ne dersiniz? Yapımı çok pratik ve pişmesi sadece 10 dakika süren bu suflenin kokusu tüm eve yayılacak. Çikolata severlerin bayılacağı tencerede sufle tarifi Lezzet editörü Başak Öngel'den geliyor...
Çikolata seven ve fırını olmayanlar için nefis bir alternatif ile karşınızdayız! Akışkan çikolatası ve lezzetiyle dünyanın en popüler tatlılarından biri olan sufleyi tencerede yapmak mümkün. Sadece 10 dakikada tencerede sufle hazırlamaya ne dersiniz? Hem yapımı çok kolay hem de hazırlaması ve servis etmesi çok kısa bir zamanınızı alacak. Kağıt kalemi hazırlayın tencerede sufle tarifi Lezzet editörü Başak Öngel'den geliyor. (Bu tarifin ardından Soğuk baklava tarifine de göz atabilirsiniz)
2 kişilik
15 dakika
10 dakika
241 kalori
Tencerede Sufle Tarifi için Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 100 gr tereyağı
- 120 gr bitter çikolata
- 80 gr un
SUFLE HAKKINDA
1
Şeker ve yumurta bir kapta rengi açılana, kabarana kadar çırpılır.
2
Tereyağı bir tavda eritilir ve içerisine çikolata eklenerek eritilir. Soğuması beklenir.
3
Soğuyan çikolata karışımı bir yandan çırpılarak yumurtaya eklenir ve un elenerek karıştırılır.
4
Isıya dayanıklı kaplara sufle harcı pay edilir.
5
İçerisi sıcak su dolu tencereye kaplar yerleştirilir üzerine bir bez serilir ve kapağı kapalı 10-12 dakika pişirilir. Afiyet olsun.