Terbiyeli kuzu gerdan

Malzemeler
1 kg gerdan
1 kg patates
300 gr havuç
300 gr arpacık soğan
8-10 diş sarımsak
Tuz
Sos için:
300 gr yoğurt
1 yumurta
1 limonun suyu

Hazırlanışı:
Yuvarlak dilimler halinde kestiğiniz gerdan etlerini soğuk suda 1 saat bekletin. İyice yıkayıp derin bir tencereye alın. üzerini geçecek kadar su ekleyip kaynatın. Patateslerin kabuğunu soyup irice doğrayın. Arpacık soğanları soyun. Havuçları temizleyip iri doğrayın. Tüm sebzeleri ete ilave edip kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuzla tatlandırın. Sos için gerekli malzemeleri iyice çırpıp kaynayan yemeğe yavaşça karıştırarak ilave edin. 5-6 dakika pişirip sıcak servis yapın.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil