Tereyağlı ve sarımsaklı karides güveç

Tereyağlı ve sarımsaklı karides güveç tarifi

Malzemeler:
400 g çimçim karides
2 diş sarımsak
2 çarliston biber
8 çeri domates
2 domates
1 soğan
80 ml domates suyu
150 g taze kaşar peyniri (rendelenmiş)
20 g tereyağı
4 defne yaprağı
4 dal taze kekik
1 limon
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı

Hazırlanışı:
Soğan, sarımsak, biber ve domatesi küçük küp doğrayın. Kızgın bir tavada sırasıyla soteleyin ve karidesleri ekleyin. Defne yaprağı, domates suyu (isteğe göre limon suyu), limon kabuğu ve taze kekiği ilave edin. Tuz ve karabiber ile lezzetlendirin. Güveç kabına alın (dilerseniz 4 ufak güveç de kullanabilirsiniz). Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ve tereyağını koyup önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.

* Lezzet dergisinden alınmıştır.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil