Teriyaki soslu tavuk tarifi nasıl yapılır?
Teriyaki sosuyla panelenmiş tavuklar oldukça lezzetli. Farklı sos arayışınız varsa bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Peki teriyaki soslu tavuk nasıl yapılır? Asya mutfağına özgü en lezzetli yemeklerden tavuk teriyaki nasıl yapılır? İşte tüm gerekli malzemeler...
4 kişilik
5 dakika
15 dakika
280 kalori
Teriyaki soslu tavuk tarifi için gerekli malzemeler
- 2 yemek kaşığı kızarmış susam yağı
- 6 derisiz ve kemiksiz tavuk budu
- dilimlenmiş
- 50 gr bal
- 30 ml soya sosu
- 1 yemek kaşığı susam
- 2 büyük sarımsak karanfil ezilmiş
- 1 parmak büyüklüğünde zencefil rendelenmiş
1
Yağı yapışmaz bir tavada orta ateşte ısıtın.
2
Tavukları şişe geçirin. 7 dakika veya altın rengi olana kadar kızartın. Şişleri çevirerek tavuğun tüm kısımlarını pişirin
3
Sarımsak ve zencefili ekleyip 2 dakika kavurun.
4
Bal, soya sosu, sirke ve 100 ml suyu karıştırın.
5
Kaynamaya bırakın ve tavuklar yapışkan ve kalın bir sosla kaplanana kadar orta ateşte 2 - 5 dakika pişirin.
6
Susam tohumlarını üzerine serpin. Afiyet olsun!