Torrijas tarifi nasıl yapılır?
İspanyol ekmeği olarak da bilinen torrijas Endülüs kökenli bir tatlıdır. Evde bayatlamış ekmekleriniz varsa onu değerlendirmenin bir yolu olan torrijas yapımı oldukça pratik! Bayatlamış ekmeklerinizi ne yapacağınızı bilmiyorsanız o zaman kesinlikle torrijas denemelisiniz! İşte torrijas tarifi...
Torrijas tarihi
15. yüzyıla. Fransız tostuna benzer şekilde, tarif İspanya'da uyarlanmıştır ve şu anda tarçın ve şeker içermektedir, ancak kültürel olarak önemi yüzlerce yıl öncesine dayanmaktadır. Doğum yapmış kadınların diyetinin tartışılmaz bir parçasıydı. Belki de süt tüketmenin bebek için süt üretimini artıracağına inanılırdı.
2 kişilik
15 dakika
10 dakika
300 kalori
Torrijas tarifi için gerekli malzemeler
- 500 ml süt
- 1 adet çubuk tarçın
- 1/3 limon kabuğu
- 100 gr şeker
- 4 dilim ekmek
- 2 yumurta
- Sıvıyağ
- Bal
1
Süt, tarçın ve limon kabuğu tencereye alınarak ocakta kaynatılır.
2
Kaynayan süte şeker ilave edilir.
3
Bir ısıya dayanıklı kaba ekmekler dizilir. Süt sıcakken üzerlerine dökülerek dinlendirilir.
4
Yumurtalar bir kapta çırpılır.
5
Ekmekler yumurtaya bulanır.
6
Tavaya ekmeklerin yarısına gelecek şekilde zeytinyağı, sıvıyağ karışımı koyulur ve ısıtılıt.
7
Kızgın yağda ekmekler arkalı önlü kızartılır.
8
Bal ve tarçın serpilerek servis edilir.