Trabzon hurmalı kek

Hurmalı kek nasıl yapılır?

Malzemeler
2 su bardağı un
1 tutam tuz
1.5 çay kaşığı kabartma tozu
Yarım çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tarçın
2 çay kaşığı muskat
1 tutam karanfil
3 yumurta
2 Trabzon hurması
1 su bardağı ayçiçek yağı
3 yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
Üzeri için
Pudra şekeri

Hazırlanışı
Un, tuz, kabartma tozu, karbonat, tarçın, muskat ve karanfili bir kapta karıştırın. Kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkardıktan sonra ezerek püre haline getirdiğiniz Trabzon hurması, ayçiçek yağı ve şekeri mikserle çırpın. Karışıma yumurtaları teker teker ekleyerek karıştırmaya devam edin. Unlu karışımı ekleyin. Kek harcını içi yağlanmış kek kalıbına döküp önceden 165 derecede ısıtılmış fırında 50-60 dakika pişirin. Pişen keki fırından alın ve ılınana kadar kalıpta bekletin. Keki kalıptan dikkatlice çıkarıp ızgara teli üzerine alıp soğutun. Pudra şekeri serpip servis yapın.

* Tarif Lezzet dergisinden alınmıştır.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil