Tranş armutlu ve keçi peynirli iceberg salata

Hafif ve %100 masum!

Hazırlayan: Elif Edes Tapan
Fotoğraf: Füsun Gümeli

Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 60-90 dakika

Malzemeler
•    1 veya 2 adet iceberg salata
•    2 adet güzel şekilli sarı armut
•    2 adet orta boy pancar
•    8 dilim yumuşak keçi peyniri
•    1-2 yemek kaşığı file badem
•    Taze biberiye
•    Pişirme kağıdı

Sos için
•    4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
•    2 yemek kaşığı balsamik sirke
•    1 çay kaşığı dijon hardalı
•    Tuz, karabiber

Hazırlanışı
Armutları ve pancarları kabuklu olarak mandolin ile çok ince dilimleyin. Pişirme kağıdı konmuş tepsiye dizin. 100 derece fırında 6-9 dakika, renk alıp, hafif kuruyana kadar pişirin. Iceberg salatayı kullanana kadar dolapta bekletin. Salatayı yukarıdan aşağıya dilim olacak şekilde kesin. Salata dilimleri, keçi peyniri dilimleri, armut ve pancarları servis tabağında düzenleyin. Hazırladığınız sosu üzerinde gezdirin. Az kavrulmuş file badem ve taze biberiye serperek servis yapın.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil