Trump'tan Doktor Mehmet Öz kararı

ABD'nin seçilmiş başkanı Trump, doktor Mehmet Öz'ü Medicare ve Medicaid Hizmetleri Merkezi (CMS) Direktörlüğüne aday gösterdiğini duyurdu.

Trump, Amerika'nın ciddi bir sağlık kriziyle karşı karşıya olduğunu ve bu sorunlarla baş etme noktasında Öz'den daha nitelikli bir doktorun olmadığını belirtti.Dr. Öz'ün Harvard Üniversitesi ile başlayan eğitim hayatına ve kariyerine atıflar yapan Trump, Öz'ün Amerikan sağlık sistemi içindeki birçok sorunu çözebileceğini vurguladı.

Trump, salı günü yaptığı açıklamada “Dr. Öz'ü uzun yıllardır tanıyorum ve ülkemizin yeniden büyük ve sağlıklı olabilmesi için Amerika'daki herkesin mümkün olan en iyi sağlık hizmetini almasını sağlamak üzere mücadele edeceğinden eminim" dedi. 

Mehmet Öz ise X hesabından yaptığı açıklamada "CMS'ye liderlik etmek üzere aday gösterilmekten onur duyuyorum" dedi.

Trump, 2018 yılında Mehmet Öz'ü Spor, Fitness ve Beslenme Başkanlık Konseyi'ne atamıştı.

ABD'de Medicare, 65 yaş üstü yaşlılara sağlık hizmetleri sunan federal bir sağlık sigortası. Medicaid ise düşük gelir grubuna sağlık sigortası hizmeti veren federal ve eyaletler arası ortak bir program olarak işliyor. ABD'de federal hükümet, 2023 yılında Medicaid programı kapsamında 860 milyar dolar, Medicare kapsamında ise 848 milyar dolarlık harcama yapmıştı.

Erkeğin kalbine giden 12 öneri Kızılcık Şerbeti'nin Nilay'ı Feyza Civelek neden peruk taktığını Aslan burcu erkeğini etkileme yolları: Bu 15 öneriye dikkat! Yengeç burcu erkeğini 35 maddede etkileme sanatı Oğlak burcu erkeğini etkilemenin 15 yolu Yasemin Şefkatli ve İdo Tatlıses ikizlerinin yüzünü gösterdi