Tulumba tatlısı nasıl yapılır? Adım adım tulumba tatlısı tarifi
Evde yapılmış şöyle çıtır çıtır, şerbetli tulumba tatlısına kim hayır diyebilir? Balkanların en meşhur lezzetlerinden birisi tulumba tatlısı nasıl yapılır? Kağıt kalemi hazırlayın çayın yanında afiyetle tüketilen tulumba tarifi veriyoruz!
Şerbetli tatlıların başında gelen tulumba tatlısı herkes tarafından oldukça seviliyor. Balkanların sevilen tatlısı tulumba evde kolaylıkla yapılabilir. Çıtır çıtır tulumba tatlısını bayram ziyaretine gelen misafirlerinize de ikram edebilirsiniz. Tulumba tatlısı yapılırken; hamurun kıvamı, pişmesi, şerbetin hazırlanışı gibi her nokta özenle hazırlanmalıdır. Lezzet editörü Başak Öngel tulumba tatlısı tarifini sizler için verdi. (Bu tarifin ardından lokma tarifine de göz atabilirsiniz.)
5 kişilik
20 dakika
45 dakika
130 kalori
Tulumba Tatlısı Tarifi için Malzemeler (Hamuru için;)
- 200 gr un
- 500 ml su
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 adet yumurta
Şerbet için;
- 3 su bardağı şeker
- 2
- 5 su bardağı su
- 2-3 damla limon suyu
TULUMBA TATLISI HAKKINDA
1
Şerbet için olan şeker ve su bir tencere içerisine alınır ve kaynatılmaya başlanır
2
Kaynayan şerbet 15-20 dakika daha kaynatılmaya devam edilir.
3
Limon suyu damlatılarak kenara soğumaya bırakılır. Ilıdıktan sonra buzdolabına kaldırılarak soğutulur.
4
Hamur için su, tereyağı, şeker ve tuz tencereye alınır ve kaynatılır.
5
Kaynayan suya un eklenerek kavrulur. Kokusu çıkana kadar yaklaşık 5 dakika kavrulur. Kenara alınarak hamurun soğuması beklenir.
6
Soğuyan hamur çırpılarak içerisine teker teker yumurtalar eklenerek hamur kıvamına getirilir.
7
Bir sıkma torbasının içerisine alınır.
8
Tencereye sıvıyağ alınır ve ısıtılmaya başlanır.
9
Hamur daha kızmadan ılıkken sıkma torbasından istediğiniz büyüklüklerde sıkarak pişirilir.
10
Renk aldıktan sonra direk sıcak tulumbalar soğuk şerbetin içerişine alarak karıştırılır.
11
Sade, ceviz ya da antep fıstığı serperek servis edilir. Afiyet olsun.