Türk mutfağının başrol lezzetleri
MUHAMMARA
10 adet kurutulmuş kırmızı dolmalık acı biber • 1 diş sarımsak • 1 çay kaşığı kimyon • 30 gr ekmek içi • 100 gr çekilmiş ceviz içi • 1/4 çay bardağı zeytinyağı • 1/4 çay bardağı nar ekşisi • yeterince tuz Hazırlanışı: Biberleri 1 saat ılık suda bekletin ve ince ince kesin. Ekmek içi, kimyon, sarımsak ve tuzu blender’dan geçirin. İçine biber, çekilmiş ceviz, nar ekşisi ve zeytinyağı ilave ederek, blender’da koyu bir kıvam alıncaya kadar karıştırın. Soğuk olarak servis yapın.
10 adet kurutulmuş kırmızı dolmalık acı biber • 1 diş sarımsak • 1 çay kaşığı kimyon • 30 gr ekmek içi • 100 gr çekilmiş ceviz içi • 1/4 çay bardağı zeytinyağı • 1/4 çay bardağı nar ekşisi • yeterince tuz Hazırlanışı: Biberleri 1 saat ılık suda bekletin ve ince ince kesin. Ekmek içi, kimyon, sarımsak ve tuzu blender’dan geçirin. İçine biber, çekilmiş ceviz, nar ekşisi ve zeytinyağı ilave ederek, blender’da koyu bir kıvam alıncaya kadar karıştırın. Soğuk olarak servis yapın.