Türk mutfağının başrol lezzetleri
PATLICANLI KEBAP
200 gr yağlı kuzu zırh kıyma • kıyılmış maydanoz • kırmızı pul biber • 1 adet patlıcan Hazırlanışı: Kıymayı baharatlarla yoğurun. Patlıcanı ikişer santim arayla kesin. Köft eleri yuvarlayın. Şişe bir patlıcan bir köft e dizin. Kömür ateşinde 10 dakika çevirerek pişirin. Patlıcanlar piştiğinde tabağa alın ve üstünü bir kapakla kapatarak terlemeye bırakın. 5 dakika dinlendirildikten sonra, yanında közlenmiş domates ve biber ile servis yapın.
200 gr yağlı kuzu zırh kıyma • kıyılmış maydanoz • kırmızı pul biber • 1 adet patlıcan Hazırlanışı: Kıymayı baharatlarla yoğurun. Patlıcanı ikişer santim arayla kesin. Köft eleri yuvarlayın. Şişe bir patlıcan bir köft e dizin. Kömür ateşinde 10 dakika çevirerek pişirin. Patlıcanlar piştiğinde tabağa alın ve üstünü bir kapakla kapatarak terlemeye bırakın. 5 dakika dinlendirildikten sonra, yanında közlenmiş domates ve biber ile servis yapın.