Türk mutfağının başrol lezzetleri
İÇLİ KÖFTE
Dışı için: 200 gr köftelik bulgur • 50 gr yağsız dana kıyması • 50 gr patates • tuz • kırmızı toz biber • karabiber İçi için: 200gr yağsız dana kıyması • 50 gr ceviz içi • 1 baş soğan • karabiber • tuz • kırmızı toz biber • reyhan kimyon Hazırlanışı: Bulguru kaynar su ile yıkayın ve bir miktar şişmesini bekleyin. Haşlanmış patatesi rendeleyin. Bulgur, patates, kıyma ve baharatlar ile uzun süre yoğurun. Daha sonra dinlenmeye bırakın. Kıyma ve rendelenmiş soğanı kavurun, içine baharatları ilave edin. En son, çekilmiş cevizi ilave ederek karışımı soğumaya bırakın. Soğuyan karışımı 30 gr’lık parçalar halinde elde yuvarlayın. Bir kenarda dinlendirilen dış hamurdan bir parça alın ve yuvarların üstünü bu hamurla kaplayın. İnce bir kaplama olmasına dikkat edin. Bu işlemi 30’ar gramlık her bir yuvar için tekrar edin. Daha sonra kaynayan bir su içine hazırlanan yuvarlak köft eleri atın ve 4 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Dışı için: 200 gr köftelik bulgur • 50 gr yağsız dana kıyması • 50 gr patates • tuz • kırmızı toz biber • karabiber İçi için: 200gr yağsız dana kıyması • 50 gr ceviz içi • 1 baş soğan • karabiber • tuz • kırmızı toz biber • reyhan kimyon Hazırlanışı: Bulguru kaynar su ile yıkayın ve bir miktar şişmesini bekleyin. Haşlanmış patatesi rendeleyin. Bulgur, patates, kıyma ve baharatlar ile uzun süre yoğurun. Daha sonra dinlenmeye bırakın. Kıyma ve rendelenmiş soğanı kavurun, içine baharatları ilave edin. En son, çekilmiş cevizi ilave ederek karışımı soğumaya bırakın. Soğuyan karışımı 30 gr’lık parçalar halinde elde yuvarlayın. Bir kenarda dinlendirilen dış hamurdan bir parça alın ve yuvarların üstünü bu hamurla kaplayın. İnce bir kaplama olmasına dikkat edin. Bu işlemi 30’ar gramlık her bir yuvar için tekrar edin. Daha sonra kaynayan bir su içine hazırlanan yuvarlak köft eleri atın ve 4 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.