Türk mutfağının başrol lezzetleri
İRMİK HELVASI
500 gr buğday irmiği • 400 gr toz şeker • 300 gr tereyağı • 250 gr süt • 250 gr su • 1 paket vanilya • 1 adet orta boy portakalın rendelenmiş kabuğu Hazırlanışı: Tencerede ısıtılmış tereyağın içine irmiği ilave edin. Pembeleşene kadar karıştırarak kavurun. İçine portakal rendesi ve vanilya ilave ederek, bir kez daha karıştırın. Bir başka tencerede su, süt ve şekeri birlikte kaynatın. Kaynamış malzemeyi kavrulmuş irmiğin içine ilave edin. Tencerenin üstünü kapatın ve bir kenarda soğumaya bırakın. Ilık hale geldiğinde dondurma ile servis yapın.
500 gr buğday irmiği • 400 gr toz şeker • 300 gr tereyağı • 250 gr süt • 250 gr su • 1 paket vanilya • 1 adet orta boy portakalın rendelenmiş kabuğu Hazırlanışı: Tencerede ısıtılmış tereyağın içine irmiği ilave edin. Pembeleşene kadar karıştırarak kavurun. İçine portakal rendesi ve vanilya ilave ederek, bir kez daha karıştırın. Bir başka tencerede su, süt ve şekeri birlikte kaynatın. Kaynamış malzemeyi kavrulmuş irmiğin içine ilave edin. Tencerenin üstünü kapatın ve bir kenarda soğumaya bırakın. Ilık hale geldiğinde dondurma ile servis yapın.