Türk mutfağının başrol lezzetleri
PASTIRMALI HUMUS
1 kg nohut • 1 yemek kaşığı kimyon • 100 gr tahin • 100 gr pastırma • yeterince tuz Hazırlanışı: Nohutları haşlayın ve kabuklarını soyun. Nohutları blender’dan geçirirken tahin ilave edin. Nohut ve tahin püre haline geldiğinde kimyon ekleyin. Humusun üzerine, tereyağında orta ateşte hafif çevrilmiş pastırma ilave edin.
1 kg nohut • 1 yemek kaşığı kimyon • 100 gr tahin • 100 gr pastırma • yeterince tuz Hazırlanışı: Nohutları haşlayın ve kabuklarını soyun. Nohutları blender’dan geçirirken tahin ilave edin. Nohut ve tahin püre haline geldiğinde kimyon ekleyin. Humusun üzerine, tereyağında orta ateşte hafif çevrilmiş pastırma ilave edin.