Tutmaç çorbası

Akşam için çorba önerisi!

Malzemeler
• 200 gr (2 çay bardağı bardağı) yeşil mercimek
• 1 lt su
• 2 çay bardağı erişte
• 1 çay kaşığı tuz
• 1 yumurta
• 1 tatlı kaşığı un
• 250 gr yoğurt
• 2-3 yemek kaşığı tereyağı
• Pul biber, nane

Hazırlanışı
Mercimeği yıkayın, kaynar suya atın, 1-2 dakika haşlayıp süzün. Mercimeği tekrar 1 lt temiz kaynar suya atın, 10 dakika veya yumuşayana kadar haşlayın. Erişte ve tuz ilave edin. Ç orbayı beş dakika kadar erişte ile birlikte pişirin. Diğer tarafta yoğurt, un ve yumurtayı çırpın, çorbanın kesilmemesi için suyundan 1 kepçe ilave edip karıştırın. Karışımı çorbaya ekleyin, 1-2 dakika pişirip altını kapatın. Tereyağı, pul biber ve nane eritin, çorbanın üzerine gezdirerek servis yapın.
Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil