Tuzda balık tarifi nasıl yapılır?

Farklı balık tarifleri arayanlar tuzda balık tarifini mutlaka denemeliler. Karadeniz mutfağının vazgeçilmez lezzeti tuzda balık farklı tekniklerle pişirilir. Peki tuzda balık nasıl yapılır? Tüm gerekli malzemeler ve yapılış aşamaları...

3 kişilik
30 dakika
45 dakika
150 kalori

Tuzda balık tarifi için gerekli malzemeler

  • 1 adet deniz levreği
  • 1 kg deniz tuzu
  • 1 kg sofra tuzu
  • 3 adet yumurta beyazı
  • 2 defne yaprağı
  • 2 dal kekik
  • 2 dal biberiye
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet limon
1 Kaya tuzu ve sofra tuzunu yumurta beyazları ile birlikte karıştırın.
2 Fırın tepsisinin alt kısmına yarısını yerleştirilir.
3 Balığı yıkayın ve temizleyin, içerisine sarımsak, limon, defne yaprağı, biberiye ve kekik ekleyerek fırın tepsisine yerleştirin.
Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil