Tuzda balık tarifi nasıl yapılır?
Farklı balık tarifleri arayanlar tuzda balık tarifini mutlaka denemeliler. Karadeniz mutfağının vazgeçilmez lezzeti tuzda balık farklı tekniklerle pişirilir. Peki tuzda balık nasıl yapılır? Tüm gerekli malzemeler ve yapılış aşamaları...
3 kişilik
30 dakika
45 dakika
150 kalori
Tuzda balık tarifi için gerekli malzemeler
- 1 adet deniz levreği
- 1 kg deniz tuzu
- 1 kg sofra tuzu
- 3 adet yumurta beyazı
- 2 defne yaprağı
- 2 dal kekik
- 2 dal biberiye
- 3 diş sarımsak
- 1 adet limon
1
Kaya tuzu ve sofra tuzunu yumurta beyazları ile birlikte karıştırın.
2
Fırın tepsisinin alt kısmına yarısını yerleştirilir.
3
Balığı yıkayın ve temizleyin, içerisine sarımsak, limon, defne yaprağı, biberiye ve kekik ekleyerek fırın tepsisine yerleştirin.