Un kurabiyesi tarifi nasıl yapılır? Kıyır kıyır un kurabiyesi tarifi
Annelerin yapmaktan hiç vazgeçmediği tariflerden biridir un kurabiyesi. Hem pratik hem de az malzemeli olmasıyla sıkça tercih edilen un kurabiyesini bir de bizim tarifimizle deneyin... Hazırsanız başlayalım
4 kişilik
25 dakika
20 dakika
641 kalori
Un kurabiyesi için:
- 125 gr tereyağı
- 2 su bardağı un
- 3.5 çorba kaşığı pudra şeker
- 1 çay kaşığı toz vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
1
Elenmiş un, vanilya ve kabartma tozunu bir kapta harmanlayın.
2
Tereyağını oda ısısında yumuşatın.
3
Küp şeklinde kesip hamur yoğurma kabına alın.
4
2.5 çorba kaşığı pudra şekeri ekleyip krem haline gelinceye kadar karıştırın.
5
Unlu karışımı azar azar ilave ederek pürüzsüz ve orta sertlikte bir hamur yoğurun.
6
Hamuru 30 santim uzunluğunda silindir olacak şekilde şekillendirin.
7
Bıçak yardımıyla 1 santim kalınlığında ve dikdörtgen olacak şekilde dilimleyin.
8
Yağlanmış fırın tepsisine yan yana dizin.
9
Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin.
10
Fırından alıp isteğe göre pudraşeker serpiştirin.
11
Ilınmaya bırakın. Servis yapın.