Uramaki sushi tarifi nasıl yapılır?
Asya mutfağına yeni merak saldıysanız ilk göreceğiniz ve ilk deneyimleyeceğiniz sushi Uramaki sushi olabilir. Yengeçle yapılan Uramaki sushi genelde herkesin beğendiği sushi türleri arasında yer alıyor. Peki uramaki sushi nasıl yapılır? İşte Uramaki sushi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları
Uramaki, geleneksel Japon mutfağında 5 geleneksel suşi rulosundan biridir. Popüler uramaki ruloları şöyledir: California rulosu: avokado, nori, salatalık, susam tohumu, yengeç.... Baharatlı ton balığı rulosu: ton balığı, biber sosu, nori, baharatlı mayonez... Bu makalede uramaki için gerekli malzemeleri ve tarifin yapılış aşamalarını bulabilirsiniz. Asya mutfağı ilginizi çekiyorsa somon sashimi, temaki, nigiri sushi, maki tariflerine de bakabilirsiniz.
8 kişilik
20 dakika
25 dakika
40 kalori
Uramaki sushi tarifi için gerekli malzemeler
- 3 yaprak yosun
- 400 ml su
- 290 gr sushi pirinci
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı pirinç sirkesi
- 1 yemek kaşığı şeker
- 8 dilim yengeç
- 20 gr tobiko (balık yumurtası)
- 1 adet avokado
- ince dilimlenmiş
- 2 adet salatalık
- ince dilimlenmiş
1
Pirinç yıkanır ve tuzlu suda haşlanmaya bırakılır.
2
Şeker ve sirke karıştırılır ve pişen pirince ilave edilerek karıştırılır, soğuyana kadar bırakılır.
3
Yosun açılır içerisine pirinç koyulur. Üzerine balık yumurtaları dizilerek ters çevrilir.
4
İçerisine avokado, salatalık ve yengeç eklenir ve katlanır.
5
Soya sos ve zencefil turşusu ile birlikte servis edilir.