Üzerinizde kış tembelliği mi var? Kış tembelliğini bu ipuçlarıyla yenin

Erken kalkıp egzersiz yapmak istemiyor musunuz? Sağlığınız için kış tembelliğini yenmelisiniz.

Sıcaklıklar düştüğünde insanlar kendilerini tembel hisseder ve mümkün olduğunca kapalı mekanlarda kalmayı isterler. Bu, sıcak battaniyenize gömülmek ve egzersiz yapmamak anlamına gelir. Hareketsiz kalmak sağlık açısından iyi değildir çünkü kilo alabilirsiniz ve bu da obezite gibi sağlık sorunlarına yol açabilir. Bu yüzden tembelliğin sizi ele geçirmediğinden emin olmalısınız. Gelin size kış tembelliğiyle mücadele etmenin ve sağlığın yaşamanın yollarını anlatalım.

KIŞ TEMBELLİĞİNİ YENMENİN YOLLARI NELERDİR?

Tembellik her yaştan insanı etkileyebilir ve yaşam tarzı seçimleri önemli bir rol oynar. Hareketsiz alışkanlıklar, yetersiz beslenme, yetersiz uyku ve yüksek stres düzeylerinin tümü tembelliğe katkıda bulunabilir. Tembellikle mücadele etmek için yapabilecekleriniz:

1. Güneşte kalmayı en üst düzeye çıkarın

Bu kış aylarında battaniyeniz sizin için en güzel şey gibi görünebilir. Ofiste tüm pencereler kapalıyken çalışmak sizi soğuk rüzgarlardan koruyabilir. Ancak gündüz saatlerinde açık havada vakit geçirmek önemlidir. Bu, ruh halinizi ve enerjinizi iyileştirebilecek serotonin seviyelerini artırmaya yardımcı olur. Doğal ışığın yaşam alanınıza girmesi için perdelerinizi mutlaka açın.

2. İç mekanda aktif kalın

Uzmanlar, açık hava seçenekleri sınırlı olduğunda fiziksel aktivite seviyelerini korumak için yoga, ev egzersizleri veya dans gibi kapalı mekan egzersizlerine katılmanızı öneriyor. Ayrıca bol miktarda fiziksel hareket gerektiren ev işlerini de yapabilirsiniz.

3. Tutarlı bir uyku programı sürdürün

Düzenli bir uyku programı sürdürerek kaliteli uykuya öncelik verin. İyi dinlenmiş bir vücudun uyuşukluk duygularıyla mücadele etme olasılığı daha yüksektir.

4. Susuz kalmayın ve iyi yiyin

Hidrasyon ve dengeli beslenme genel sağlık için çok önemlidir. Besin açısından zengin gıdalar, halsizlikle mücadeleye yardımcı olabilecek sürekli enerji sağlar. Sıcak ve sağlıklı kalmak için kışlık sebze çorbaları da içebilirsiniz.

5. Gerçekçi hedefler belirleyin

Görevlerinizi daha küçük ve yönetilebilir hedeflere bölün. Bu hedeflere ulaşmak motivasyonu artırabilir ve bunalmış hissetme olasılığını azaltabilir.

6. Sosyalleşin ve destek arayın

Yalnız kalıyorsanız, ya yatağınızda oturarak çalışıyorsunuz ya da kış aylarında art arda izliyor ve dinleniyorsunuz. Saatlerce aynı pozisyonda oturmak sağlıklı değil. Biraz zaman ayırın ve arkadaşlarınız ve ailenizle bağlantı kurarak izolasyonla mücadele edin. Dr Krishnan, sosyal etkileşimlerin ruh halinizi yükseltebileceğini ve duygusal destek sağlayabileceğini söylüyor.

7. Rahat bir ortam yaratın

Sıcak battaniyeler, aydınlatma ve rahatlatıcı unsurlarla yaşam alanınızı kışa uygun hale getirerek daha davetkar ve motive edici bir ortam haline getirin. Ama etrafta dolaştığınızdan da emin olun.

8. Farkındalık ve rahatlama egzersizleri yapın

Meditasyon veya derin nefes alma gibi farkındalık teknikleri stresi yönetmeye ve zihinsel refahı artırmaya yardımcı olabilir.

9. Yeni hobiler deneyin

İşiniz çok yoğun olabilir ancak kış, resim yapmak, okumak veya yeni bir beceri öğrenmek gibi ev içi hobileri keşfetmek için mükemmel bir zamandır ve başarı duygusu sağlar.

10. Kaçışları veya molaları planlayın

Mümkünse kısa bir kaçamak planlayın veya daha sıcak bir yerde mola verin. Bu, manzarayı değiştirmeye ve zihinsel bir sıfırlama sağlamaya yardımcı olacaktır.

Bu alışkanlıkları benimsemek, fiziksel, zihinsel ve çevresel faktörleri ele alarak kış tembelliğinin üstesinden gelmeye katkıda bulunabilir.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil