Üzüm reçeli nasıl yapılır? Üzüm reçeli tarifi ve püf noktaları
Üzüm reçeli, mutfaklarda tatlı bir lezzet olarak yerini alırken aynı zamanda sağlık açısından da faydalar sunan bir tarif. Peki Üzüm reçeli nasıl yapılır? İşte üzüm reçeli tarifi, malzemeleri ve yapımı...
4 kişilik
130 dakika
40 dakika
272 kalori
Üzüm Reçeli Tarifi için malzemeler
- 1 kg üzüm (siyah veya yeşil)
- 750 g toz şeker
- 1 su bardağı su
- 1 limonun suyu
1
Üzüm reçeli yapmak için öncelikle üzümleri iyice yıkayın ve saplarını ayıklayın.
2
Bir tencereye toz şekeri ve suyu ekleyin, ardından karıştırarak şekerin tamamen erimesini sağlayın.
3
Şekerli suyu kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra üzüm tanelerini ilave edin ve orta ateşte, üzüm taneleri yumuşayana kadar yaklaşık 30-40 dakika pişirin.
4
Pişirme işleminin sonlarına doğru limon suyunu ekleyin.
5
Reçeliniz kaynadıktan sonra bir tabağa bir damla koyup soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra kıvamını kontrol edin. Eğer yeterince koyu değilse, birkaç dakika daha pişirebilirsiniz.
6
Reçeliniz hazır olduğunda, sıcak bir şekilde temiz cam kavanozlara dökün ve kapaklarını sıkıca kapatın. Afiyet olsun.