Vanilyalı pembe pasta tarifi nasıl yapılır?
Özel günleriniz için mükemmel bir pasta.
8 kişilik
30 dakika
5 dakika
324 kalori
Vanilyalı pembe pasta için malzemeler;
- 2 adet sade pasta tabanı
- 2 paket vanilyalı pasta kreması
Şurup için;
- 150 ml su
- 3 yemek kaşığı şeker
- İsteğe göre vanilya
- badem aroması
- 2 kaşık konyak
1
Şurup için su ve şekeri 5-10 dakika kısık ateşte kaynatın. Soğuyunca istediğiniz aromayı ekleyin.
2
Vanilyalı pasta kremasını paket talimatına göre süt ilave ederek mikserle çırpın.
3
Kremaya isteğe göre farklı aromalar ilave edebilirsiniz.
4
Gıda boyası ile uçuk pembe veya tercih ettiğiniz başka renkler elde edebilirsiniz.
5
Sade pasta tabanlarını bütün olarak veya istediğiniz şekil ve büyüklükte kesin.
6
Kek tabanının birine şurup sürüp daha sonra hazırlanan kremayı kalınca sürün.
7
Şuruplanmış ikinci katı yerleştirin ve tüm kek katları bitene kadar aynı işleme devam edin.
8
Pastanın tümünü krema veya istenilen renkte hazırlanmış krem şanti ile kaplayın.
9
1 saat buzlukta veya 2-3 saat buzdolabında bekletin.
10
Hazır profiterol topu kullanacaksanız, topları altlarından delerek krema ile doldurun.
11
Servis yapmadan mini külahlar, çikolata rendesi gibi farklı pasta süsleme malzemeleri de ilave edebilirsiniz.