Vişne kompostosu tarifi nasıl yapılır?
Yaz geldiğinde yaz meyveleriyle yapılan soğuk soğuk tüketebileceğiniz komposto tarifi yazın sağlıklı içeceğidir. Peki vişne kompostosu nasıl yapılır? İşte tarif:
6 kişilik
20 dakika
25 dakika
290 kalori
Vişne kompostosu tarifi için gerekli malzemeler
- 700 gr vişne
- 1 adet çubuk tarçın
- 2 adet karanfil
- 1.5 litre su
- 1.5 su bardağı şeker
1
Vişneler çekirdeklerinden ayrılır, keserek ya da pipetle çekirdekleri çıkartılarak hazırlanabilir. Bol su ile vişneler yıkanır.
2
Tencereye vişneler ve malzemeler koyulur.
3
Kalan malzemeler eklenir ve kaynatılır.
4
Süzülen komposto dolaba kaldırılır. Afiyet olsun.