Vişne reçeli nasıl yapılır? Adım adım vişne reçeli tarifi ve püf noktaları
Reçelsiz bir kahvaltı sofrası düşünülemez! Kahvaltı masalarına yakışacak en güzel reçellerden birisi de vişne reçeli. Peki vişne reçeli nasıl yapılır? Şahane kokusu ve tadıyla bayıla bayıla yiyeceğiniz tam kıvamında vişne reçeli tarifi veriyoruz...
Kahvaltı sofrasında ev yapımı reçelleri yemenin tadı bambaşka! v Özellikle çocukların bayılarak yedikleri vişne reçeli diğer reçel çeşitlerine oranla daha fazla tüketilir. Sizler de mutfaklarınızda az malzemeyle, çok yorulmadan mükemmel lezzete sahip vişne reçeli yapabilirsiniz. (Bu tarifin ardından Kiraz reçeli tarifi veya Gül reçeli tarifine de göz atabilirsiniz)
10 kişilik
20 dakika
60 dakika
277 kalori
Vişne reçeli tarifi için malzemeler
- 1 kg vişne
- 700 gr şeker
- ½ limon suyu
- 1 adet karanfil
- 1 adet çubuk tarçın
1
Vişneleri yıkayın. Saplarını kopardıktan bir pipet yardımı ile çekirdeklerini ayıklayın.
2
Vişneyi tencereye alın üzerine şeker ilave ederek bekletin.
3
Vişneli tencereyi ocağa alarak 1 saate kadar pişirin.
4
Limon suyu ekledikten sonra 10 dakika daha pişirin ve kapatın. Afiyet olsun.