Vişneli biscotti

Malzemeler
200 gr vişne
4 yumurta
2 tatlı kaşığı vanilya
1 su bardağı toz şeker
¾ su bardağı file badem
3 yemek kaşığı toz şeker
Yarım su bardağı su
3 su bardağı un
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
Yarım tatlı kaşığı tuz
60 gr tereyağı

Hazırlanışı:
Vişnelerin çekirdeklerini çıkarıp suyunun süzülmesi için bir süzgece alın. Oda ısısında yumuşatılmış tereyağı ve 1 bardak şekeri büyük bir cam kaseye alıp mikserle çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyip çırpmaya devam edin. Un, kabartma tozu ve tuzu eleyip karışıma ilave edin. 2 yemek kaşığı dolusu vişne suyunu hamura ekleyin. Vanilya, vişne ve bademleri de ilave edip hamuru yoğurun. Hamuru ikiye bölerek hafifçe unlanmış tezgahta rulo şekline getirin. 1 cm kalınlığında olacak şekilde rulo hamurların üzerine bastırın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralarında boşluk kalacak şekilde yerleştirin. üzerlerine 3 yemek kaşığı toz şeker serpin. önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35 dakika pişirin. Her ruloyu keskin bir bıçakla verev olarak 16-18 parçaya kesin. Fırının ısısını 150 dereceye indirip her iki tarafını sekizer dakika pişirerek fırından alın. Hafifçe ılınmaya başladığında dilimleyin. Soğuduktan sonra servis yapın.

* Tarif Lezzet Dergisi'nden alınmıştır.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil