Vişneli mini kekler nasıl yapılır? Semen Öner'in tarifi...
Akademisyen ve şef Semen Öner’den, kek sevenler için pratik ve çok lezzetli vişneli mini kekler.
Bu yazımızda vişneli mini kekler tarifinin detaylarını, tarif için gerekli malzemeler ve yapım aşamalarını paylaşıyoruz. Tarif Semen Öner'e ait. Ayrıca Semen Öner'in pratik ve sağlıklı sebzeli atıştırmalık tarifine de bakabilirsiniz.
20 kişilik
10 dakika
20 dakika
431 kalori
Vişneli mini kekler için malzemeler;
- 75 gr tereyağı
- 70 gr şeker
- 12 gr bal
- 5 gr limon kabuğu rendesi
- 180 gr yumurta (3-4 adet)
- 75 gr un
- 50 gr badem unu
- 2 gr kabartma tozu
- 1 bardak donmuş vişne taneleri
- Bir tutam tuz
1
Tereyağı ve şekeri krem olana kadar iyice çırptıktan sonra içine bal, tuz ve limon kabuğu rendesini ekleyin.
2
Yumurtaları teker teker karışıma ekleyin, bir yumurtayı yedirdikten sonra diğerini ekleyerek devam edin.
3
Badem unu, un ve kabartma tozunu karıştırarak hazırladığınız harca ekleyin.
4
Kalıpları yağlayıp unlayın. Kalıpların dibine vişne tanelerini yerleştirin, harcı kalıplara dökün.
5
Önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
6
Tel üzerinde soğumaya bırakın, kalıbı ters çevirerek çıkartın.
7
Vişneler üste gelecek şekilde servis edin.
8
Dilerseniz vişne yerine mavi haşhaş da kullanabilirsiniz.