Yapay zekaya sordular: "Mükemmel" erkek ve kadın nasıl görünmeli? Ortaya bu görüntüler çıktı ama...

"Mükemmel" insanı nasıl buldular?

Bulimia Projesi, programların “mükemmel” vücut fikrinin kadınlarda ve erkeklerde nasıl göründüğünü bulmak için Dall-E 2, Stable Diffusion ve Midjourney gibi Yapay Zeka görüntü oluşturucularını test etti. Yapay zeka, mevcut görüntüler için interneti tarayarak ve bu sonuçlara göre yeni bir görüntü tasarlayarak çalıştı. Ancak öğrenme süreçlerini göstermedikleri için bu sonuçlara nasıl ulaştıkları tam olarak belli değil. Ancak internet aramalarının yanı sıra beğeniler ve yorumlar da dahil olmak üzere sosyal medyaya yüklenen fotoğraflarla etkileşimlerin dikkate alındığı düşünülüyor.

“Mükemmel” kadınları gösteren fotoğrafların yaklaşık yüzde 40’ı sarışındı, yüzde 30’u kahverengi gözlüydü ve yarısından fazlası yanık tenliydi.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil