Yeşil kabak çorbası nasıl yapılır? Adım adım yeşil kabak çorbası tarifi
Kabak sevmeyenlerin bile severek tüketeceği bir çorba yeşil kabak çorbası. Hem besleyici hem de doyurucu olan kabak çorbasını çocuklarınıza da rahatlıkla içirebilirsiniz. Yapımı da oldukça pratik olan kabak çorbası tarifini Zeyta’nın şefi Aleyna Akçay verdi...
Özellikle kış aylarında kabağın besleyici özelliğini almamız gerektiğinden, hem çocuklarımıza hem kendimize yapılabilecek en iyi yemek yeşil kabak çorbasıdır. Kabak sebzenini içerisindeki bol lifli yapı, özellikle bağırsak tembelliği için yenmesi gereken bir sebze. Kolay sindirilebilen bir sebze olduğundan özellikle çocuk ve yaşlılarda çok faydalıdır. Damaklarınızı şenlendirecek, nefis yeşil kabak çorbası tarifi Zeyta’nın şefi Aleyna Akçay'dan geliyor. (Bu tarifin ardından kolajen deposu çorba tarifine göz atabilirsiniz.)
4 kişilik
10 dakika
30 dakika
43 kalori
Yeşil kabak çorbası tarifi için malzemeler
- 2 adet soğan
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- Beyaz biber
- 1 diş sarımsak
- 3 adet yeşil kabak
- 2 su bardağı su
- Sumak
1
Soğanları doğrayıp zeytinyağı, sarımsak ve beyaz biberle kavurun.
2
1 adet kabağı küp doğrayın ve kavurduğunuz malzemenin içine atıp bir kere daha çevirdikten sonra suyunu ekleyerek pişmeye bırakın.
3
Piştikten sonra blender’la pürüzsüz bir kıvam elde edin.
4
Diğer kabağı da küp doğradıktan sonra nişasta, zencefil ve tuza bulayarak zeytinyağında kızartın.
5
Kızarttığınız kabağı çorbanın üzerine ekledikten sonra sıcak servis edin.