Yeşil zeytin tapenade’li levrek
Yeşil zeytin tapenade’li levrek tarifi
Malzemeler:
Tapenade için
• 1 adet bütün levrek fileto
• 100 g dilimlenmiş yeşil zeytin
• 1/2 limonun suyu ve kabuğu
• 1 adet ancuez
• 1 diş sarımsak
• 10 g kapari
• 3 g frenk soğanı
• 2 dal maydanoz
• 2 dal biberiye
• 10 ml sıvı yağ
• Tuz, karabiber
Levrek sos için:
• 1 diş sarımsak
• 2 adet arpacık soğan
• 2 dal taze kekik
• 30 ml greyfurt suyu
• 10 g tereyağı (soğuk)
• 10 g kapari
• 1/4 greyfurt
• Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Sarımsak ve arpacık soğanı soteleyin. İçine greyfurt suyunu ilave edip çektirin. Greyfrutlardan fileto elde edin. Tereyağ ile sosu bağlayıp, kalan malzemeleri de ilave edin. Tuz ve karabiber ekleyip, balıkla beraber servis edin. Tüm malzemeyi incecik doğrayın. İki levrek filetosunun arasına hazırladığınız tapenade’yi sürün. Balık filetosunun iki tarafının da tavada, az yağ ile renk almasını sağlayın. 180 derecede ısıtılmış fırında 8 dakika pişirin.
*Formsante dergisinden alınmıştır.