Yılbaşı için çok keyifli bir tarif: Zencefilli Kurabiye
Yılbaşı sofranızı zencefilli kurabiye ile tatlandırabilirsiniz. Yılbaşı için şimdiden zencefilli kurabiye tarifini, tarifi için gereken malzemeleri ve yapım aşamaları not edebilisiniz. Hazırsanız zencefilli kurabiye tarfine başlayalım...
2024 yılına artık sayılı günler kaldı... Şimdiden yılbaşı sofraları için planlar yapılıyor. Yılbaşı için her dönem popüler olan bir tarif var: Zencefilli Kurabiye... Zencefilli Kurabiye tarifi nasıl yapılır diyorsanız okumaya devam...
4 kişilik
15 dakika
12 dakika
416 kalori
Zencefilli kurabiye için malzemeler
- 250 g un
- 150 g tereyağı
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 10 g kabartma tozu
- Yarım su bardağı pekmez
- 1 yemek kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı toz zencefil
- 1 çay kaşığı karanfil öğütülmüş
1
Tereyağı ve şeker bir kap içerisinde çırpılır.
2
Yumurta sarısı ve pekmez ilave edilerek çırpılmaya devam edilir.
3
Kalan malzemeler eklenerek yoğurulur.
4
Hamur 10 dakika dinlendirilir.
5
İki yağlı kağıt arasında hamur açılır.
6
Kalıpla kesilir.
7
Fırın tepsisine alınarak 180 C derece de 10-12 dakika pişirilir.