Yılbaşı için karamelli elma şekeri tarifi nasıl yapılır?

Renkli bir yılbaşı için renkli bir tarife daha ne dersiniz? Zeynep Dinç’ten harika bir yılbaşı şekeri... Bu yazıda karamelli elma şekeri tarifi nasıl yapılır sorusunun yanıtını paylaşıyoruz. Hazırsanız başlayalım...

Yılbaşı günü için renkli ve lezzetli tarifler arıyorsanız yılbaşı tarifleri sayfamıza da bakabilirsiniz.

4 kişilik
30 dakika
10 dakika
237 kalori

Karamelli elma şekeri için;

  • 4 adet sert kırmızı elma (Yıkanmış ve kurulanmış)
  • 1 bardak su
  • 1 bardak toz şeker
  • 100 ml krema
  • 50 g tereyağı
  • 3 - 4 damla limon suyu

Üzeri için;

  • Toz Hindistan cevizi
1 Toz şekeri derin bir tencereye alıp kısık ateşte tahta kaşıkla karıştırarak yavaş yavaş eritin.
2 Erimeye yakın tereyağını ekleyip karıştırmaya devam edin. Suyunu da ekleyip 3 - 4 damla limon sıkın.
3 Şeker tamamen eriyince ocaktan alın. Kremayı içine döküp karıştırarak eriyen şekere yedirin.
4 Elmalara sap takın.
5 Elmaları tencerenin içindeki karamele batırıp döndürerek kaplayın.
6 Pişirme kağıdı serili düz bir zemine dik olarak koyun.
7 Üzerlerinden kar gibi hindistan cevizi serpin.
8 Oda sıcaklığında donmaya bırakın. Karamel donduktan sonra elma şekerlerini servis edin.
İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... Erkeğin kalbine giden 12 öneri Kızılcık Şerbeti'nin Nilay'ı Feyza Civelek neden peruk taktığını Ezgi Mola: Bakıcı istemiyorum, 40 yılda bir çocuğum olmuş Ceyda Düvenci'nin paylaşımına yeni aşkı Güçlü Mete'den yorum