Yılbaşı kurabiyesi (Gingerbread kurabiye) nasıl yapılır? Zencefilli tarçınlı yılbaşı kurabiyesi tarifi
Gingerbread kurabiyeleri yani zencefilli tarçınlı kurabiye yılbaşı geldiğinde sofralarda yerini alır, evlere sıcacık bir hava katar. Peki Yılbaşı kurabiyesi (Gingerbread kurabiye) nasıl yapılır? İşte Gingerbread kurabiyesi için gerekli malzemeler ve tarifin yapım aşamaları...
10 kişilik
35 dakika
10 dakika
350 kalori
Zencefilli tarçınlı kurabiye tarifi için gerekli malzemeler
- 80 gr esmer şeker
- 90 gr bal
- 60 gr pekmez
- 1 tatlı kaşığı toz tarçın
- 1 tatlı kaşığı toz zencefil
- 1 çay kaşığı toz karanfil
- 110 gr yumuşak tereyağı
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 1 adet yumurta
- 500 gr un
1
Şeker, bal, pekmez ve baharatları bir tencereye alarak ocakta şekerler eriyene kadar ısıtın.
2
Sıcakken tereyağını ekleyerek karıştırın.
3
Kalan bütün malzemeleri bir kaba alarak yoğurun.
4
Hamuru dinlendirdikten sonra açarak istediğiniz kalıpta şekiller kesin.
5
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-25 dakika pişirin. Afiyet olsun!