Yılbaşı sofrası için kurabiye kutusu tarifi
Yılbaşı için kurabiye yapmak ister misiniz? Hem renkli hem lezzetli yılbaşı kurabiyeleri ile karşınızdayız. Peki, yılbaşı için kurabiye kutusu nasıl yapılır? İşte Zeynep Dinç’ten yeni yıla şahane kurabiyeler
Yılbaşı kurabiye kutusu tarifinin ardından süsleme için mutlu çocuk çelengi tarifimize bakabilirsiniz.
12 kişilik
20 dakika
12 dakika
280 kalori
Kurabiye için;
- 4 bardak un
- 1 + 1/2 bardak toz şeker
- 250 g tereyağı (Oda sıcaklığında)
- 2 adet orta boy yumurta (Oda sıcaklığında)
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 çay kaşığı vanilya özütü
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1/2 çay kaşığı tuz
Üzeri için;
- Glazür / royal icing
- Boncuk şekerler
- Kırmızı ve beyaz şeker hamuru
1
Bir kasede un, kabartma tozu ve tuzu karıştırın. Başka bir kasede yumurtaları, şeker ve tereyağını iyice çırpıp karışımı ikiye bölün. Yarısına kakao, yarısına vanilya özütü ekleyip çırpın. Bu karışımlara kuru malzeme karışımını pay ederek ekleyin. İki ayrı kurabiye hamuru yoğurun. (Yoğurma esnasında gerekirse 1 yemek kaşığı kadar daha un ekleyebilirsiniz.) Hamurları streç filme sarıp buzdolabında en az 2 saat dinlendirin.
2
Hamurları dolaptan çıkarıp tezgahta iki pişirme kağıdı arasında merdane ile yaklaşık yarım cm. kalınlığında açtıktan sonra kalıplarla şekiller çıkarın. Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsilerine aktarıp önceden ısıtılmış 190 derecedeki fırında 10 - 12 dakika kadar pişirin.
3
Kurabiyeler oda sıcaklığına gelince tepsiden alın. Süslemek için glazür / royal icing hazırlayabilir, üzerlerine boncuk şekerler yapıştırabilirsiniz. Ayrıca kırmızı ve beyaz şeker hamurlarından aynı kalıplarla şekiller kesip kurabiyelerin üzerine yapıştırabilirsiniz. Çeşitlendirdiğiniz kurabiye tasarımlarınızı bir kutuda şık bir şekilde sunabilirsiniz.