Yoğurt çorbası nasıl yapılır? Yoğurt çorbası tarifi, malzemeleri, püf noktaları
Yoğurt çorbası Türk mutfağının en sevilen çorba tarifleri arasında. Yaz kış demeden tüketilen bu çorba çok farklı şekillerde yapılıyor. Tam kıvamında yoğurt çorbası tarifi Lezzet editörü Başak Öngel'den geliyor... İşte yoğurt çorbası tarifi için gerekli malzemeler ve tarifin yapılış aşamaları
Yoğurt çorbaları arasında en çok tercih edilen çorbalardan biri. Yaz kış demeden tüketilen bu çorba hem kalsiyum açısından hem de lezzeti nedeniyle sofralardan eksik olmuyor. Oldukça kolay olan yoğurt çorbası yapımında, en önemli aşama terbiye kısmı. Eğer nasıl yapıldığını bilmiyorsanız yumuşak içimli, muhteşem kıvamı ile çok sevilen yoğurt çorbasını hazırlamak isteyenler için adım adım anlattık. (Bu tarifin ardından Yeşil kabak çorbası tarifine de göz atabilirsiniz.)
5 kişilik
15 dakika
25 dakika
89 kalori
Yoğurt Çorbası Tarifi için Malzemeler
- 4 yemek kaşığı pirinç
- 6 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 tatlı kaşığı un
- silme
- Tuz
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Kuru nane
- 1 buçuk litre su
- kırmızı pul biber
YOĞURT ÇORBASI HAKKINDA
1
Pirinçler yıkanır ve su ile birlikte ocağa alınarak haşlanır.
2
Ayrı bir kapta yoğurt, yumurta sarısı ve un karıştırılır.
3
Haşlanan pirincin suyundan kepçe ile yavaş yavaş alınarak yoğurda eklenir.
4
Isıları eşitlendiğinde ocağa alınarak kaynatmadan ısıtılır.
5
Tuz eklenir.
6
Tereyağı ısıtılır ve içerisine kuru nane ve pul biber atılır.
7
Çorbanın üzerine dökerek servis edilir.