Yoğurt tatlısı

Malzemeler
3 adet yumurta
4 fincan toz şeker
3 fincan yoğurt
6 fincan un
1 paket kabartma tozu
1 adet limonun kabuk rendesi

Şerbet İçin
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
½ limonun suyu

Hazırlanışı
Bir tencereye su ve şekeri ilave edip kaynatın. Ocaktan almadan biraz önce limon suyunu ekleyin. Şerbeti soğumaya bırakın. Geniş bir kapta yumurta ve şekeri 5 dakika boyunca çırpın. Bu aşama tatlının yumurta kokmaması için önemli. Çırpılan karışıma yoğurdu, unu, kabartma tozunu ve rendelenmiş limon kabuğunu da ekleyip güzelce karıştırın. Yağlanmış bir fırın tepsisine hamuru boşaltın. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında pişirin. Fırından çıkan keke ½ su bardağı su dökün, üzerini bir tepsiyle kapatıp 1 dakika kadar bekleyin. Süre dolunca üstteki tepsiyi alın, şerbeti bir kepçe yardımıyla dökün. (Şerbet soğuk, tatlı sıcak olmalı) Dilimlediğiniz tatlıları üzerine hindistan cevizi serperek soğuk servis edin.
Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil